top of page
  • Alex

Woorden leren met Quizlet


Woorden leren kost tijd. Je kunt woordkaartjes maken en je koelkast volplakken met deze kaartjes of je hele huis volhangen. Maar tegenwoordig zijn er goede digitale hulpmiddelen. In dit bericht vertel ik over Quizlet, een handige app voor alle platforms (Android, iOS, enzovoort).

Quizlet

Quizlet is een online leeromgeving die werd ontwikkeld door Andrew Sutherland, een wiskundige uit de Verenigde Staten. Sutherland bouwde de applicatie, omdat hij moest studeren voor een examen Frans. De geheugenkaarten en bijbehorende methodiek hielpen hem om de leerstof beter te onthouden.

Na eerst twee jaar testen werd het in januari 2007 beschikbaar gesteld aan het publiek. Inmiddels zijn er meer dan 100 miljoen gebruikers van deze leeromgeving. Als gebruiker van de app kun je gemakkelijk "studieset" aanmaken die aangepast zijn aan je eigen benodigdheden.

Daarnaast heb je de keuze uit verschillende leermethoden. Je kunt bijvoorbeeld leren voor de lange termijn of juist random woorden leren uit een lijst. Dit alles kan heel flexibel waar en wanneer je maar wilt. De mogelijkheid om foto's toe te voegen aan je woordkaarten, maakt deze app nog waardevoller.

Bovendien is de app helemaal gratis en met meer dan 100 miljoen gebruikers is er altijd een kant-en-klare studieset aanwezig die je zo kunt gebruiken. Kijk op de website van Quizlet voor meer informatie en probeer de app uit.

#quizlet #taalvakman #woordenschat #woordenleren

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page