top of page
  • Alex

Welk nut heeft een In-Company taaltraining?


Nederlanders spreken hun talen. Veel buitenlandse bezoekers voor korte of lange tijd noemen het fijn dat ze kunnen communiceren in het Engels, Frans of Duits wanneer dat nodig is in Nederland. Met zo'n polyglot land is het toch niet nodig om Nederlands te leren op de werkvloer?

Niets is minder waar. In dit bericht zet ik een aantal voordelen van In-Company taaltraining op een rijtje. Deze voordelen helpen zowel de werknemer als de werkgever. En daarbij is de hele organisatie gebaat.

Ten eerste levert een In-Company taaltraining tijdswinst op, want de taaltrainer komt naar de locatie. Werknemers zijn dus geen (werk)tijd en geld kwijt aan reizen tussen het bedrijf en de taalschool. Bijkomend voordeel is dat de werknemers in hun dagelijkse werkomgeving zijn en zich al op hun gemak voelen.

Ten tweede verhoogt een taaltraining de productiviteit binnen de organisatie. Dit heeft met name directe invloed op de veiligheid, werksfeer en efficiëntie op de werkvloer. Een In-Company taaltraining geeft de werknemer bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen om te communiceren binnen het team.

Een derde voordeel is dat werknemers zich gewaardeerd voelen als ze van de baas de mogelijkheid krijgen om een taaltraining te volgen. Zo'n taaltraining kan best een intense uitdaging zijn voor werknemers, maar mijn ervaring is dat cursisten aan het einde van de rit met trots terugkijken op wat ze bereikt hebben.

De In-Company taaltrainingen die ik aanbied zijn altijd op maat en kunnen worden aangepast op intensiteit, structuur, aantal deelnemers en doelstellingen. In mijn taaltrainingen staat de relatie tussen dagelijkse werkpraktijk en lesstof centraal. In overleg kan de nadruk worden gelegd op deelaspecten, zoals interculturele communicatie, veiligheidsinstructies, grammatica, enzovoort.

Bel 06 8334 28 17 voor een eerste kennismakingsgesprek. E-mailen kan ook naar taalvakman@outlook.com. Aan de hand van het gesprek kan ik een vrijblijvende offerte opmaken. Afhankelijk van het aantal deelnemers en de doelstellingen van de In-Company taaltraining ligt het uurtarief tussen de € 60 en € 80 (excl. btw).

#incompanytraining #taalvakman #nederlandsopdewerkvloer #trainingopmaat #taaltraining #voordelenincompanytraining

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page