top of page
  • Doorgelinkt

Schipluiden eert Anthonius Hambrouck


Bericht uit de Taipei Times (in het Engels) over de onthulling van een monument voor missionaris Anthonius Hambrouck. Hambrouck speelde een belangrijke rol bij de val van Formosa (nu Taiwan genoemd) in 1662. De Republiek verloor de eilandkolonie na een maandenlange strijd en Hambrouck werd postuum een martelaar.

" On Saturday, Taiwan was the focus of activities in Schipluiden, a small village between The Hague and Rotterdam in The Netherlands.The occasion was the unveiling of a monument commemorating Reverend Anthonius Hambrouck, who was a pastor in the old church in the village from 1632 until 1647, when Hambrouck left with his wife and four children, and sailed to faraway Formosa (a journey of almost one year). "

Lees meer op de website van Taipei Times.

#taalvakman #taiwan #anthoniushambrouck #formosa #taipeitimes

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page