top of page
  • Alex

Kijkplezier met Net in Nederland


Nederlands leren lukt heel goed door films en tv te kijken. Met de ondertiteling erbij kom je al een heel eind. Alleen blijft het soms lastig te volgen als de mensen op de tv snel praten of als je nog niet zo snel kunt lezen. De website Net in Nederland biedt een alternatief.

Net in Nederland logo

Net in Nederland is een website van de Nederlandse Publieke Omroep waarop je programma’s kunt bekijken met Nederlandse, Engelse en Arabische ondertiteling. Aan de hand van on demand media-aanbod wil Net in Nederland nieuwkomers in ons land, zoals vluchtelingen en immigranten, wegwijs maken in onze samenleving.

De website is een ‘experimenteel aanbodkanaal’ van de NPO en wordt gefinancierd uit het eigen geld van de deelnemende omroepverenigingen. Een onafhankelijke redactie selecteert video’s uit de bestaande programmering van de publieke omroepen.

De redactie probeert elke dag de belangrijkste en populairste programma’s te selecteren en te vertalen. Zo kun je toch een moeilijk nieuwsprogramma volgen en daar de volgende dag over praten op school of op je werk.

www.netinnederland.nl

#taal #Nederlands #taaltraining #taalvakman #NetinNederland #luisteren

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page