top of page
  • Alex

Visuele grammatica: Zichtbaar Nederlands


Ongeacht hun niveau hebben de meeste cursisten moeite met de Nederlandse grammatica. Dat is ook niet zo gek, want grammatica is nogal een abstract begrip. De website en sinds kort het boek Zichtbaar Nederlands doen een poging om grammatica duidelijker uit te leggen.

Zichtbaar Nederlands is een idee van NT2 docent Bas van Ham, die werkzaam is als docent Nederlands als vreemde taal aan de Adam Mickiewicz-universiteit in Poznań, Polen. Zichtbaar Nederlands probeert Nederlandse grammaticaregels op een visuele manier uit te leggen met simpele regels en leuke voorbeelden. Zodoende maakt dat het een stuk makkelijker om deze regels te onthouden.

De website is gratis toegankelijk en wordt constant uitgebreid met nieuwe uitleg en ook praktische oefeningen. Bovendien geeft de website stukjes tekst uit verhalen die makkelijk te lezen zijn voor beginnende cursisten van het Nederlands. Zichtbaar Nederlands is geschikt voor niveau A1-B2 en met name voor midden-en hoogopgeleide cursisten.

Recentelijk is Zichtbaar Nederlands eveneens beschikbaar gekomen als papieren uitgave. Bij uitgeverij Coutinho is het boek te koop. Ham, B. van der (2019). Zichtbaar Nederlands.Grammatica NT2. Bussum: Uitgeverij Coutinho. Prijs: €39,50.

#grammatica #taalvakman #zichtbaarnederlands

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page